Tjäna pengar till innebandyresan

För ett ungt, ambitiöst innebandylag är innebandy det roligaste som finns. Man vill åka på cupresor, träningsläger och inspirationsresor med laget, men förutom att tiden inte räcker till gör sällan pengarna det heller. Klubbkassan räcker sällan ens till tröjor, träningslokal, tränare och utrustning utan att kommunen skjuter till resurser i form av bidrag. Den krassa verkligheten tvingar lagen att prioritera hårt mellan utgiftsposterna. Någon turnering på bilavstånd kan slinka med, men ytterst sällan ett innebandyläger på annan ort, definitivt inte utomlands.

Så då får man ta saken i egna händer och skapa det ekonomiska utrymmet genom att tjäna pengar till laget. Det finns flera sätt. Lagets spelare kan t ex jobba åt kommunen eller en lokal näringsidkare som vill hjälpa laget att förverkliga sin idrottsresa. Ännu vanligare är olika typer av försäljning. Unga idrottslag säljer lotter eller anordnar en loppis för att på så vis få in pengar för att ha råd att åka på cup eller läger.

Dessutom finns företag som säljer sina produkter genom idrottsföreningar och skolklasser. Ett av dem är DelikatessKungen som i snart 30 år hjälpt grupper av unga att komma iväg på sina drömresor. Gruppen säljer företagets lufttorkade salami, ekologiska olivolja och handgjorda chokladpraliner, på sin egen hemort eller på nätet.

Först tar man upp beställningar av delikatesser. Sedan får man hem alla sålda varor till sin kontaktperson och därefter börjar den roliga biten, att leverera varorna till nöjda kunder samtidigt som man tar betalt.

Eftersom försäljningen är helt provisionsbaserad behöver man inte i förväg bestämma hur mycket tid man ska lägga på försäljningen. Man håller på så länge man tycker att det är roligt och tillräckligt lönsamt. Ju mer man säljer, desto mer pengar blir det till laget, och många idrottsklubbar har återkommit till DelikatessKungen för nya försäljningssamarbeten, när man märkt vilket smidigt sätt det är att tjäna pengar till sin cupresa eller sitt träningsläger. Kanske blir ert lag nästa grupp att tjäna pengar genom försäljning av delikatesser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.