Innebandyregler

De flesta som har spelat innebandy har koll på de regler som kanske är mest vanliga – exempelvis att du som utespelare inte får ha klubban för högt upp, eller att du inte får tacklas. Du kanske också vet att matcherna spelas med 5 utespelare och 1 målvakt samt att det blir utvisning och du bryter mot vissa typer av regler.

Regelboken i innebandy är tjock och det finns en hel del mer eller mindre viktiga regler och de är inte alltid desamma över alla åldersnivåer. De yngsta spelar exempelvis endast med 3 utespelare och 1 målvakt, de måste ha innebandyglasögon och de tekar inte efter varje mål, som de äldre gör.

Det finns regler som beskriver hur utrustningen för både målvakt och utespelare ska vara och det finns regler om hur byten ska gå till under match. Det finns regler kring hur du slå frislag, inslag och straffar och det finns regler för hur många personer får finnas på avbytarbänken. Det finns i princip regler för allt som kan ske före, under och efter en match för att alla ska veta vad som gäller.

Regelboken uppdateras och ändras med jämna mellanrum, men många grundläggande innebandyregler är i princip desamma år efter år, så även om du inte är uppdaterad med de allra senaste är det inga större bekymmer att ändå hänga med på vad som händer på planen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.