VM i ishockey år 2023 – boka in datumen redan nu!

Det gick inte riktigt som tänkt för Sverige i ishockey VM år 2022. Tyvärr blev de smärtsam förlust för både småkronorna och en än tyngre förlust för herrarna. Men det går inte att gråta över spilld mjölk utan det är bara att blicka framåt. Boka redan nu in 12-28 maj år 2023, då är det dags för VM i ishockey och det blir minst sagt en spännande resa.

Lägg även vmishockey.se på minnet om du gillar hockey. Där kan du ta del ta del av massor av spännande nyheter när det kommer till en av Sveriges största sporter.

VM i ishockey 2023

VM 2023 kommer avgöras i Finland och Lettland

Det var en riktigt rysare som avgjorde VM 2022 och det blev Finland som blev världsmästare när de slog Kanada. Det blev inte mindre än Tammerfors i Finland som huvudsakligen kommer vara värdstad år 2023. Riga i Lettland kommer också att med och dela på äran när hockeyfesten går av stapeln.

Egentligen var det Ungern och Slovenien som skulle dela på äran att vara värdländer men Ungern fick dra sig ut. Eftersom Ryssland och Belarus inte kommer vara en del av VM har även vissa ishockeylag flyttats upp och turneringarna kommer se lite annorlunda ut mot tidigare år.

Missa inte juniorerna kamp

Mellan den 26 december och 5 januari år 2023 spelas juniorernas världsmästerskap. Småkronorna som juniorerna även kallas har visat framfötterna under 2021 och 2022. Det blev en trist förlust mot Finland men det finns många löften bland svenska ungdomarna. Junior-VM skulle egentligen spelats i Ryssland men istället blir Kanada värdland igen.

Halifax och Moncton är två hockeyfrälsta städer som ska dela på äran att gästa juniorerna. Det kommer garanterat att bli ett spännande världsmästerskap som lyfter arenorna. Redan nu är det bestämt att Sverige med Göteborg som värdstad ska arrangera JVM år 2023–2024. Det var egentligen planerat att Sverige skulle arrangera JVM år 2022 men pandemin kom i vägen.

Många spännande matcher att följa

Att ishockeyturneringar på internationell nivå kommer se lite annorlunda ut är redan givet. Ryssland och Belarus kommer inte delta och hur den internationella utvecklingen kommer bli är svår att sia om.

VM:s lägre divisioner har även varit under diskussion, framför allt är det upplägget kring turneringarna ska utredas. Ett förslag är att i stället för sex lag att inkludera tio lag med gruppspel och senare slutspel som avgör vilka som går vidare.

Nya upplägg kan leda till riktigt spännande matcher att följa och som kan förändra oddsen. Den som gillar betting på ishockey får lite nya utmaningar att följa. Sverige är kvar i toppdivisionen tillsammans med de starkaste lagen. Men det kan bli riktigt rolig ishockey att följa de kommande åren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.