Välj rätt betalningsmetod när du ska spela på sport

När du ska spela på sport kan det verka väldigt enkelt, och det är det också om du förstår grunderna för hur betting fungerar. Du sätter helt enkelt över pengar till ditt spelkonto, placerar dina odds och hoppas att du vinner när matchen sätter igång. Men det finns några viktiga beslut som måste fattas innan du kan spela.

Det viktigaste beslutet är hur du ska sköta överföringarna till och från bettingsidorna. Tidigare gick det bara att betala med betalkort, men idag finns det många fler alternativ. Det finns till exempel bettingsidor med Swish, Trustly och andra lösningar med en inbyggd säkerhet som gör det till tryggare och smidigare val.

Välj rätt betalningsmetod när du ska spela på sport

Fördelar och nackdelar med ett betalkort

Många väljer att helt enkelt sköta överföringarna till bettingsidorna genom sitt betalkort, precis som när man gör andra betalningar på nätet. Det är rätt smidigt, men kommer med nackdelen att det inte är lika säkert som andra betalningsmetoder. Kortbedrägeri är vanligt på nätet och det är därför viktigt att aldrig uppge sitt kortnummer i onödan. Använd alltid ditt bankkort med en säkerhetsapp från din bank, som till exempel BankID.

Favoriten Swish är ett smidigt val

Svenskar älskar att använda Swish till allt möjligt och det går även att använda på bettingsidor. Det är en tjänst som alla banker erbjuder och därför är det en säker tjänst som är svår för bedragare att kapa. Du har ett skydd upp till ett visst belopp om någon obehörig gör överföringar från ditt konto. Swish gör även översättningarna omedelbara och gör det därför snabbare att komma igång.

BankID och Trustly är snabbt och säkert

BankID används tillsammans med alla svenska betallösningar som betalkort, Swish och Trustly. Många bettingsidor väljer att erbjuda Trustly tillsammans med BankID för att erbjuda en omedelbar och säker betalningsmetod. Trustly låter dig betala direkt från ditt bankkonto utan att göra några inloggningar eller uppge dina kortdetaljer. Det är därför ett snabbare och säkrare sätt än att själv göra överföringen från banken.

Förbetalda kort och konton är ett annat alternativ

EcoPayz är ett alternativ för dig som inte vill använda ditt bankkonto överhuvudtaget när du spelar. Det är en tjänst som låter dig ladda upp pengar till ett konto på nätet och du använder det sedan för att betala på bettingsidorna. Det är en brittisk tjänst och alla svenska bettingsidor har inte stöd för EcoPayz.

PaySafe är ett populärt alternativ för personer som vill betala med kort som man laddar med den summa som man vill spela för. Metoden är baserad på kuponger med PIN-koder och är helt fristående från betalkort, bankkonton och personlig information. På så sätt är det en säkrare betalningsmetod, men det är inte lika smidigt som de svenska alternativen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.