Förbered dig inför HockeyAllsvenskans matcher

De flesta som älskar innebandy gillar även ishockey, för sporterna har rätt många likheter med varandra. Om du också är ett fan av båda sporterna längtar du säkert till hösten och vinterns matcher. Förutom serien sänds det även matcher i augusti och september varje år som en uppladdning.

Förbered dig inför HockeyAllsvenskan

Fyra matcher per säsong

Den professionella ishockeyligan HockeyAllsvenskan är den näst högsta divisionen i svensk ishockey för herrar. För närvarande består serien av 14 lag och de spelar en serie i 52 omgångar. Lagen möts därmed fyra gånger per säsong med två hemmamatcher och två bortamatcher.

När serien har spelats färdigt går de sex bästa lagen vidare till kvartsfinal, medan lag sju till tio går vidare till Play in. Slutspelet är en cup där lagen möts två mot två i en matchserie och den som vinner flest matcher går vidare, medan det andra blir utslaget ur turneringen. En Play in (åttondelsfinal) spelas i bäst av tre matcher och segrarna går vidare till kvartsfinal. Segraren som vinner HockeyAllsvenskan får en plats i SHL under nästa säsong.

För dig som gillar att betta

Om du gillar att betta på ishockey har du många spelchanser under HockeyAllsvenskan, men även innan med alla uppladdningsmatcher. Det finns även många bettingsidor som streamar matcherna och därför kan du smidigt kolla och spela på samma plats. Ett tips är att besöka en översiktsida där du kan se exakt vilka matcher som är på gång och som ger tips på hur du kan betta. Läs gärna en heltäckande guide – allt du behöver inför HockeyAllsvenskan för att vara så förberedd som möjligt.

Förutom att spela på matchresultatet kan du spela på andra delar av matchen hos vissa bettingbolag. Det kallas för mikrobetting eller livebetting och innebär att du spelar samtidigt som matchen är igång. Du kan till exempel satsa på hur lång tid du tror att en match kommer att förlängas med, som i detta exempel:

Alla matcher spelas med seriemetoden vilket innebär att matchen spelas till någon segrar. Full tid är 60 minuter uppdelat på tre perioder och om lagen har gjort lika många mål vid full tid förlängs matchen. Varje förlängning är fem minuter och lagen spelar med tre utspelare vardera. Det lag som gör mål vinner matchen och om den fortfarande är oavgjord efter övertidsperioden avgörs den med straffar. Om segern sker vi fulltid får laget tre poäng, seger efter förlängning ger två poäng och förlust efter övertid ger ett poäng. Om du vill spela på något i matchen förutom vilket lag som vinner, kan du till exempel spela på hur lång matchen blir totalt, hur många straffar det kommer att bli eller hur många poäng det segrande laget kommer att få.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.